Hverdagen er full av forventninger og krav. Både på jobb, i hjemmet og i det frivillige arbeidet står arbeidsoppgavene for tur, og vi løper fra det ene til det andre. For oss som har ansvar i forsamlinger og bedehus, så kan behovene virke umettelige, og det kan være lett å miste blikket fra det viktigste.

I Mark. 6. 31a står det: «Kom med meg til et øde sted hvor vi kan være alene, og hvil dere litt!» Dette er en innbydelse om å komme avsides. Å stoppe opp og løfte blikket. Det er ikke sikkert at du er vant til å være stille over lengre tid. Da kan det være godt å komme sammen med andre og være stille sammen, bort fra hverdagens travelhet. Jesus selv trakk seg til side fra hverdagens mas og jag. “Stillhet er det Gud har skapt mest av. Stillhet, men ikke taushet.”, sier Leif Gunnar Engedal.

Disse dagene kan du få komme inn i den «talende stillheten», for å lytte til Gud og ditt eget hjerteslag. For det er Gud vi skal søke, ikke stillheten i seg selv. Vi skal få komme avsides for å være i Jesu nærhet, omsluttet av hans kjærlighet, omsorg, kraft og herlighet. Gud møter deg der du er. Ikke der du burde være, eller der du lengter etter å være. Å finne stillheten kan ta tid. Derfor kan du sette av disse dagene til å bare være.

Vi inviterer deg til å bli med oss på retreat. Kom avsides sammen med oss, og hvil deg litt, bare du og Gud.

Program
Retreaten starter kl. 17.00 på mandagen med middag- Ankomst fra kl. 14.00
Den slutter med middag kl. 13.00 på torsdagen. Programmet vil dere få utdelt når dere kommer. Men, her kan dere få et lite innblikk i hva som skal skje: Nattverdsamling, stille tid med reflektering av bibeltekst, tidebønn, tilbud om åndelig veiledning, stille måltider, muligheter til å ta seg en gåtur, bruke våre «Vandekort» for å komme nær Gud og dine følelser, tid for «åndelig» lesing og lovsang. Før vi reiser fra hverandre får alle mulighet til å dele noe av det en har opplevd sammen med Gud disse dagene.

Frihet
På en retreat stilles det ikke krav. Du skal ikke prestere noe. Her kan du få komme og bare være! Dersom du ikke ønsker å bli med på alt som skal skje, er du helt fri til å velge.

Litt om maten
Mat blir laget på stedet. Du får servert god frokost og smørerniste til lunsj. Kaffe og kaffemat serveres på ettermiddagen. Tidlig kveld blir det god middag etterfulgt av dessert. Ut på kvelden vil du få forfriskninger. Det vil være stille måltid med instrumental musikk, og vi trenger verken å ta ansvar for aller forholde oss til de rundt oss. Bare være stille.

Oppholdet
Alle får enerom, så sant en ikke oppgir noe annet ved påmelding, Du vil få oppredd seng og håndkle. Hvert rom er utstyrt med eget bad med dusj og toalett. På rommene finner du en godstol der du kan slå deg ned, slappe av og hvile deg litt. Du har også tilgang til et lite bibliotek som du kan benytte deg av. Ønsker du å ta deg en fottur, har vi kart over gode turer ut fra tunet vårt.

Reise/Transport
Ognatun ligger i Hå kommune, og reisetiden med tog eller biler en time fra Stavanger. Kommer du med fly til Sola kan du ta buss til Stavanger og tog til Ogna stasjon. Der kan du bli hentet av staben. Fortransport fra Ogna stasjon, kontakt oss på tlf: 97767073

RETREAT-LEDER:
GEIR OTTO HOLMÅSPRAKTISK

ANSVARLIGE:
TORGEIR LAUVÅS OG
ANNE BERIT AARSLAND

ÅNDELIGE VEILEDERE:
GEIR OTTO HOLMÅS,
HENNY LIE SANDVE,
TORGEIR LAUVÅS OG
ANNE BERIT AARSLAND

LOVSANGSLEDER:
ESTER FRANTZENAARSLAND

 

Pris
Retreaten koster kr 3925,-1000 kr betales ved påmelding, resten betales ved ankomst.

Brosjyre
Retreat på Ognatun

Kontaktinformasjon
Ognatun
Mjølhusvegen 70
4364 Sirevåg
rogaland@imf.no
Tlf: 51 79 38 80

Påmelding:
HER